Door Nynke van Haaren

PSV Thielen heeft zich tijdens de clubkampioenschappen KNHS Kring Breda duidelijk bewezen. Het was de eerste keer dat de vereniging hieraan meedeed. De combinatie van dressuur, springen en 4-tal rijden is goed bevallen. De angst en de zenuwen die aan het begin ontstonden vanwege geen ervaring met het 4-tal rijden was zo weer weg genomen door Bregje van Haaren, de commandante en begeleidster van het stel.

Sanne mocht het spits afbijten met de individuele dressuurproef. Sanne die normaal M2 rijdt moest een L1 proefje rijden. Maar dat betekende nog niet dat het een gewonnen wedstrijd was maar Sanne zetten wel een nette proef neer. Met 191 punten had ze wel de hoogste score van de individuele dressuurproeven.

Als 2e van het eerste team was Megan. Megan die een weekend eerder voor het eerst succesvol meedeed in de B moest nu meteen een L1 proefje rijden. Maar met wat begeleiding van Sanne en het proefje meerdere malen te hebben geoefend ging het proefje ook meer dan goed. Met 183 punten had Megan het dus goed gedaan.

Van het 2e team kwam Nynke het eerste aan start. Ook Nynke had 183 punten bij elkaar gereden. Als 2e aan start kwam Tom. Aangezien Tom binnenkort de overstap gaat maken naar de L1 was dit een goede oefening en met 189 punten hoeft Tom zich geen zorgen te maken.

Toen kwam het volgende onderdeel, het 4-tal rijden. Na weken oefenen, passen en meten was het dan eindelijk zo ver. Allebei de Thielen teams hadden 157 punten voor de proef. Dat was ook meteen de hoogste score van alle 4-tallen.

Het laatste en het spannendste onderdeel was het springen. Het was een parcours met scherpe bochten en lijnen. Quinty, Bo en Nikki reden alle drie een nette en foutloze ronde. Kirsten had helaas 2 weigeringen maar Variant had zich wel netjes gedragen.

Uiteindelijk kwam team 1 op 888 punten uit en daarmee KAMPIOEN van de kring Breda!

Team 2 kwam uiteindelijk uit op 866 punten en daarmee een 3de plaats.

Super goed gedaan zo voor de eerste keer! En op naar de Brabantse clubkampioenschappen op 18 maart!