20150531_schriktraining_ballonnenDe schriktraining op 31 mei 2015 bij Manege Thielen was een groot succes. In 5 groepen hebben in totaal 30 ruiters deelgenomen aan deze clinic die werd verzorgd door Nicky Star, van Equinova uit Hoeven (tussen Roosendaal en Etten-Leur). Zowel leden van onze vereniging als pensionklanten van Manege Thielen hebben tijdens deze clinic veel geleerd over de communicatie en vertrouwensrelatie tussen de ruiter en het paard.

“Bij de schriktraining verbeteren we de communicatie tussen paard en mens door middel van een aantal grondwerkoefeningen en het gebruik van hindernissen. Het grondwerk bestaat uit gehoorzaamheidsoefeningen vanaf de grond met behulp van het principe: wijken voor druk. Het gebruik van hindernissen heeft twee belangrijke doelstellingen. Allereerst het bevestigen van de ′geleerde′ hulpen tijdens het grondwerk en het moediger maken van het paard.” Bron: Equinova

20150531_schriktraining_vliegengordijnDe rijbakken 1 en 2 van Manege Thielen waren voorzien van een groot aantal hindernissen. Om rustig te beginnen waren er pionnen om te slalommen of balken gelegd in de vorm van een labyrint. Een stap moeilijker werd het wanneer ruiter en paard over een plastic zeil of door een smalle doorgang moesten stappen. Verder waren hindernissen zoals een vliegengordijn, ballonnen aan een koord en een ‘mijnenveld’ (plastic bekertjes in een vak gecreëerd met balken). Voor de echte diehards was er ook nog een rookmachine en een bladblazer.

Bij de training hadden de ruiters de keuze om de oefeningen aan de hand of onder het zadel te doen.

De training heeft ook weer een aantal mooie en soms spectaculaire plaatjes opgeleverd. Bekijk snel de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *