Door Angelique Vermelis

In het weekend van 12 en 13 augustus werden in de Mortel de Brabantse Kampioenschappen verreden en PSV Thielen was, zoals eerder vermeld op de website, goed vertegenwoordigd!

Aan de start verscheen ook Nikki Vermelis met haar C pony Lady die uitkwam in de B klasse dressuur.
Onlangs nog mocht deze combinatie zich laten huldigen tot Kringkampioen van de Kring Breda, met spanning werd dan ook uitgekeken hoe dit weekend werd gepresteerd.

Op zaterdag verschenen alle 72 B-C combinaties aan de start, deze werden opgedeeld in 3 groepen van 24 ruiters/amazones, slechts 7 per ring mochten door naar de grote finale.
Door een mooi gereden proef met een score van 189 en 192 punten mocht Nikki met een prachtige 2e plaats het podium beklimmen!

Vol goede moed vertrok men de dag erop terug naar de Mortel voor de grote finale, maar door het slechte weer was de organisatie genoodzaakt het hele programma af te lassen en te verplaatsen naar vrijdag 19 Augustus. Die dag was er uiteraard wat meer spanning, door een klein foutje in de middendraf zakte de moed dan ook even in de “rijlaarzen”.

Na een hele lange dag van wachten kwam ’s avonds het verlossende woord….op een keurige 6e plaats met 199 en 186 punten mocht NIkki alweer op het grote podium!!!
Na kringkampioen mag ze zich nu ook 6e van Brabant noemen, een prestatie om trots op te zijn.

Nikki en Lady gaan nu de overstap naar het L maken en ook de voorbereidingen om in het najaar aan springwedstrijden deel te nemen.

Wie weet wat de komende winterselectie nog in petto heeft???