Door Nynke van Haaren

Afgelopen weekend was het voor de paarden de laatste selectiewedstrijd. Deze werd gereden in Oosteind. Van onze vereniging was Lieke de Rooij de enige die daar heeft meegereden. Lieke werd 6e met 182 punten en 2e met 200 punten. Super goed gedaan natuurlijk alleen was het niet genoeg om naar de Brabantse te mogen. Maar 3 winstpunten en een tegoedbon voor een les bij Grand Prix amazone Vivianne van Tiel maken dat meer dan goed.

Maandag werd dan ook bekend gemaakt hoeveel combinaties van elke klasse door mochten naar de Brabantse Kampioenschappen. Voor de paardenleden was het dan ook meteen duidelijk of ze wel of niet door mochten maar voor de ponyleden, die komend weekend de laatste selectiewedstrijd rijden, wordt  het nog spannend.

Martijn de Rooij is uiteindelijk 17de geworden in de klasse B.
Lieke de Rooij is uiteindelijk 9e geworden in de klasse L1.
Nynke van Haaren is uiteindelijk 18e geworden in de klasse L2.
Denise Theeuwis is uiteindelijk 15e geworden in de klasse L2.
Bregje van Haaren is uiteindelijk 9e geworden in de klasse L2 met Vallion.
Bregje van Haaren is uiteindelijk ex aequo  3e geworden in de klasse L2 met Terro.
Maxime in ’t Groen is uiteindelijk 3e geworden in de klasse M2.

Voor Bregje van Haaren werd het nog spannend. Voor de laatste wedstrijd stond Bregje 2e met 24 punten. De combinatie waarmee Bregje uiteindelijk 3e mee stond, won de wedstrijd in Oosteind waardoor die ook 24 punten had. Dan wordt er gekeken naar de laatste wedstrijd, die Bregje niet mee gereden heeft en is die doorslaggevend. En dat werd dus de andere combinatie. Jammer voor Bregje maar ze heeft wel geleerd voortaan alle selectiewedstrijden in te schrijven!

Maxime in ’t Groen had daar in tegen meer geluk. Maxime stond op een mooie 4e plaats in het klassement maar er mochten maar 3 combinaties door. Toen bleek iemand zich hebben afgemeld die door was naar de Brabantse. Daardoor steeg Maxime naar een 3e plek. Na veel verwarring en twijfel bij Maxime was ze uiteindelijk toch door! Een dikke proficiat.

Komend weekend rijden onze ponyruiters hun laatste wedstrijd in Kaatsheuvel. Wij wensen hun daarbij veel succes!!